Over Puur Ontmoeten

De zwangerschap is een complexe, maar ontzettend mooie periode in je leven, waarin veranderingen zich in snel tempo opvolgen. Het is een proces dat je uitnodigt jezelf te leren kennen, inclusief je eigen grenzen. Daarbij groeit er een nieuw leven in je buik, wat voor mij nog steeds een magische gebeurtenis is. In korte tijd verander je van jonge vrouw tot verantwoordelijke moeder en komen er gevoelens naar boven die je nog niet kent. Wat een bijzonder proces!

Zelf heb ik dit mogen ervaren tijdens de zwangerschappen van mijn dochter en mijn zoon. Twee mooie zwangerschappen, twee fijne bevallingen. Dat was één van de redenen om de opleiding tot vroedvrouw te volgen. Een prachtig beroep vol uitdagingen. Voor mij was het echter niet makkelijk om dit droomberoep te combineren met mijn privésituatie, waardoor ik heb besloten er volledig voor mijn gezin te zijn.

Toch bleven zwangeren en jonge ouders mijn interesse houden. Ik heb daarom een opleiding tot zwangerschapsyoga docente gevolgd. Aanvullend heb ik een cursus ‘mindfulness voor zwangeren’ en zwangerschapsmassage gevolgd. Met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren, begeleid ik nu zwangere vrouwen, samen met hun partner, in deze bijzondere levensfase.

Wat ik merk, is dat er tijdens de lessen vaak een ontspannen en gemoedelijke sfeer ontstaat, wat mij erg veel plezier geeft. Hierdoor is er openheid en interactie, waardoor zwangere vrouwen (en hun partners) niet alleen van mij leren, maar ook van elkaar. 

Momenteel volg ik een opleiding tot coach/counselor. Naar mijn idee wordt de periode na de zwangerschap soms overgewaardeerd en wordt te makkelijk aangenomen dat je op een roze wolk belandt. Dit is echter niet altijd het geval, je wereld kan volledig op zijn kop staan. Omdat ik zelf weet hoe donker een grijze wolk kan aanvoelen, wil ik als vrouwencoach ook graag klaar staan voor moeders cq ouders waar de balans niet zo snel terug te vinden is na de bevalling.