Zwangerschapscursus

Goede voorbereiding telt. Tijdens de zwangerschapscursus bij Puur Ontmoeten bereid je je voor op de komende bevalling. Even ontsnappen aan de drukte van de dag en een moment voor jezelf hebben. Je gaat je lekker ontspannen en contact met je baby maken. Je leert verschillende ademhalingstechnieken ter ondersteuning aan je bevalling. Daarnaast krijg je oefeningen uit zowel de yoga als de mindfulness waarbij je leert te vertrouwen op je lichaam. Zo leer je samenwerken met je lichaam tijdens de bevalling. Hoe het bevallingsproces in elkaar zit, bespreken we uiteraard ook.

Ook als je al eens bevallen bent, is tijd nemen voor jezelf belangrijk. Tegelijkertijd geef je ook tijd en aandacht aan je kindje. Zeker als er al een of meerdere kinderen rondlopen, is het fijn om even alleen met jezelf en je baby bezig te zijn.

De lessen worden gegeven in kleinere groepen. Daardoor krijg jij voldoende persoonlijke aandacht. De sfeer is prettig en open en er is voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen of een verhaal te delen.

Elke donderdagavond is er les. Je hoeft jezelf niet in de knoop te kunnen leggen, yoga of andere ervaring is niet nodig. Je schrijft je in voor minimaal 8 lessen, maar het is mogelijk om door te gaan zolang je wil. De eerste 8 lessen kosten € 90,-. Vervolglessen kosten € 10,- per les.

Informatieavond

Naast de zwangerschapscursus is er ook een informatieavond voor jou en je partner. Tijdens deze avond wordt het bevallingsproces doorgenomen. Er wordt ingegaan op het ontsluitings- en uitdrijvingsproces en het nageboorte tijdperk. Je partner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Daarom wordt er deze avond specifieke aandacht gegeven aan de mogelijkheden die je partner heeft om jou te begeleiden.

Ook koppels met bevallingservaring zijn van harte welkom. Door de informatie te herhalen krijg je weer een volledig beeld van een bevalling, zodat jullie optimaal voorbereid zijn op de komende bevalling.

De volgende informatieavond is binnenkort, neem contact op voor meer informatie. Deelnemen kan voor € 15,- per koppel.

Ook als je geen lessen volgt bij Puur Ontmoeten, zijn jij en je partner van harte welkom bij de informatie avond!